بسیاری از زبان آموزان مبتدی قصد دارند زبان را مثل خود من به صورت خودآموز و بدون کلاس رفتن یاد بگیرند. خود من این کار را انجام داده ام و بالاترین نمره تافل و آیلتس را هم بدون حتی یک ساعت کلاس گرفته ام. اما چطور؟ یادگیری زبان خارجی فرآیندی طولانی است و در طول مسیر یادگیری، باید تصمیمات زیادی بگیرید. مثلاً این که چقدر باید مطالعه کنید؟ آیا باید یک معلم داشته باشید یا خودتان می توانید انگلیسی را یاد بگیرید؟ زمانی که حس کردید خسته شده اید؛ چه باید بکنید؟
– یک هدف تعیین کنید
به یاد داشته باشید این موضوع که چرا تصمیم گرفته اید انگلیسی را مطالعه کنید؛ از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی از اهداف نمونه برای یادگیری زبان انگلیسی عبارتند از:
رسیدن به نمره ی خاصی در آزمون تافل یا آزمون آیلتس
توانایی درک فیلم های زبان اصلی بدون زیرنویس
توانایی گفتگو با یک دوست انگلیسی زبان
سفر به کشورهای خارجی بعنوان توریست
مهاجرت و کار یا تحصیل در کشورهای خارجی
بسیاری از اهداف دیگر نیز هستند که می توانید انتخاب کنید، بنابراین یکی از آنها که برای شما اهمیت دارد؛ انتخاب نمایید. هدف تان را روی یک کاغذ سفید A3 بنویسید و در اتاق تان بچسبانید.
– به این روش مرور کنید
بهترین روش یادگیری زبان این است که اولین بار که مطلب جدیدی از زبان را مطالعه میکنید (مثلا یک لغت)، اگر همان مطلب را در ۲۴ ساعت آینده هم یک بار مرور کنید، تا ۸۰٪ آنچه را که جدیداً یاد گرفته اید حفظ میکنید پس از یک هفته، می توانید تنها پس از پنج دقیقه مرور همان مطلب، بدون فراموشی همه آن را به خاطر بیاورید. این مطلب تا ۳۰ روز در ذهن شما می ماند. بعد از چهل روز اگر همان مطلب را مجددا مطالعه کنید، ماندگاری آن در ذهن تان تا ۶ ماه خواهد بود! پس یک بار همان شبی که مطلب را یاد می گیرید مرور کنید، هفته بعد هم یک بار و چهل روز بعد هم یک بار.
– تصمیم بگیرید که از چه ابزاری استفاده می کنید
گام بعدی شما این است که ابزارهایی را که به شما کمک می کند که چگونه انگلیسی را مطالعه کنید؛ انتخاب کنید. در ادامه ۵ تا از متداول ترین منابع یادگیری زبان انگلیسی آورده شده است. برای هر یک، ما خلاصه ای از آنچه که هست، و همچنین جوانب مثبت و منفی آن را بررسی کرده ایم. در طول یادگیری و مطالعه؛ شما به احتمال زیاد از بیش از یک ابزار استفاده می کنید، حتی ممکن است از تمام شش ابزارتان استفاده کنید.
نرم افزار های خودآموز
گزینه دیگری برای یادگیری زبان، برنامه های خودآموز مانند رزتا استون و دولینگو است. این نرم افزار ها به شما برنامه های درسی و ساختاری برای پیروی می دهد؛ اما آنها معلمی ندارند که آنها را هدایت کند. این راه ارزان تر است و به شما اجازه می دهد هر جایی که می خواهید زبان بخوانید.